Wednesday, 13 July 2011

*Trw* Calon Tip Top Bakal Bersama TRW 2012?


Setelah berjaya mengharungi Liga Super musim ini dengan merangkul kejuaraan buat kali pertama, Kelantan kini sudah mengatur langkah awal apabila dikhabarkan bakal berbelanja besar untuk mendapatkan barisan terkuat bagi mengharungi musim 2012 yang mencabar. Selain bakal ditentang hebat oleh pasukan terkuat lain dalam kancah Liga Super, Kelantan juga bakal mengharungi saingan Piala AFC bermula Mac musim hadapan.


Berikut adalah calon-calonnya :


Abdul Hadi Yahya
Striker Terengganu FA

Dikatakan Hadi masih berteka-teki untuk terus bersama Sang Peteh musim hadapan setelah beliau mendapat tawaran daripada Selangor dan Kelantan.
Hadi yang dinobatkan selaku Penjaring Terbanyak musim ini pastinya ingin beraksi dengan kelab yang lebih kompetitif agar peluangnya untuk bersama skuad Kebangsaan terus bersinar.
Untuk mendapatkan khidmat pemain ini, mungkin Kelantan harus membida dalam sekitar RM 1****..
Namun Hadi dikatakan lebih cenderung untuk menyertai Selangor FA musim hadapan memandangkan di situ lah tempat kelahiran beliau.


Baddrol Bakhtiar
Striker/Winger Kedah FA

Setelah gagal selama dua tahun untuk mendapatkan khidmat pemain kelahiran Kedah ini, Kelantan dilihat mempunyai peluang keemasan setelah Baddrol dikhabarkan sedia menyarung jersi The Red Warriors musim hadapan..
Dengan kepantasan larian dan teknik sepakan set-piece yang mengagumkan, baddrol antara pemain muda yang mungkin bakal membarisi jentera serangan Kelantan musim hadapan..
Dikhabarkan juga kontrak Baddrol bersama Kedah kini hanya berbaki setahun dan jika Kelantan benar-benar serius ingin mendapatkan pemain ini, tindakan susulan harus dilakukan..


Azlan Ismail
Striker Kedah FA

Azlan Ismail kerap kali mencetuskan kontroversi baik di Kelantan mahupun di mana-mana sahaja pasukan yang diwakilinya..
Azlan sememangnya mempamerkan aksi cemerlang sepanjang bersama Sang Kenari musim ini namun sayangnya beliau disisih akibat kecederaan..
Mempunyai naluri terbaik sebagai seorang striker dan mempunyai sepakan deras, Azlan mungkin bakal kembali menabur bakti kepada negeri kelahirannya..


Amirul Hadi Zainal
Striker/Winger Selangor FA

Amirul antara winger terbaik Malaysia selain daripada S.Chanturu dan Nurul Azwan Roya.
Kelincahan dan kerajinan berlari mendapatkan bola pastinya mampu menarik mana-mana jurulatih untuk mendapatkan khidmatnya.
kontrak Amirul dijangka tamat musim ini dan jika terdapat mana-mana tawaran, pasti tidak akan dilepaskan oleh Amirul.
Sebelum ini, terdapat rumour yang mengatakan Amirul kini sudah sedia keluar dari zon selesanya di Selangor dan beliau sedia menerima cabaran baru bersama pasukan yang sedia menaruh khidmatnya.


Safiq Rahim
Attacking Midfielder Selangor FA

Safiq hampir pasti bersama Kelantan musim depan seandainya beliau tidak ke Liga Super Indonesia.
Kapten Skuad Kebangsaan itu sememangnya sudah meluahkan betapa beliau kagum dengan pasukan dan penyokong Kelantan dan beliau tidak menolak kemungkinan bahawa suatu hari nantibeliau akan beraksi bersama Kelantan.
Kontrak Safiq Rahim dijangka tamat akhir musim hadapan namun, sebarang tawaran mungkin mampu dipertimbangkan oleh beliau..


NorFarhan Muhammad
Striker/Winger T-Team

Farhan pernah beraksi bersama Kelantan musim lalu dengan membantu The Red Warriors menjulang Piala Malaysia buat kali pertamanya.
Namun, perpindahan beliau secara mengejut sememangnya tidak boleh diterima oleh segelintir penyokong Kelantan yang bertindak memulau pemain berkenaan..
Prestasi beliau bersama T-Team cukup memberangsangkan namun menurut Farhan, beliau tidak mendapat kepuasan bermain seperti yang dirasai semasa bersama Kelantan..
Jika peluang dan ruang diberikan kepadanya, tidak mustahil Farhan akan kembali dan menjanjikan persembahan yang cemerlang seperti mana yang dilakukan beliau sepanjang dua musim bersama Kelantan.


Mahali Jasuli
Defender Harimau Muda A

Mahali antara pemain pertahanan yang cukup muda dan berbakat yang dimiliki Skuad muda negara.
Namun kadang-kala Mahali dilihat agak kurang matang beraksi meskipun beliau mendapat pendedahan dalam perlawanan antarabangsa yang kerap.
Jika Mahali bersama Kelantan musim depan, beliau mungkin mampu mengasah bakatnya dengan lebih efektif dengan adanya pemain senior seperti S.Subramaniam dan Daudsu Jamaludin.
Pemain ini sememangnya mudah untuk digandingkan dengan pemain pertahanan lain sepertimana yang dilakukan oleh Datuk K.Rajagopal sebelum ini.
Azmi Muslim
Defender/Midfielder Kedah FA

Azmi Muslim agak cemerlang beraksi pada awal musim namun agak hambar pada akhir-akhir musim berikutan kecederaan yang kerap dialaminya.
Pengalaman beraksi bersama UPB-My Team dan Skuad kebangsaan memberikan pemain ini advantage dalam mengharungi perlawanan besar.
Azmi berkeupayaan bermain di posisi pertahanan dan tengah dalam satu masa..
Dikhabarkan pemain ini sedia dilepaskan musim hadapan..
K.Gurusamy
Attacking Midfielder/Winger Harimau Muda A

Gurusamy antara pemain Harimau Muda yang cukup berdisiplin dan berwibawa.
Selain Kelantan, Selangor dan Kedah juga bakal berebut-rebut untuk mendapatkan khidmat pemain ini.
Keupayaan beraksi sehingga 90 minit perlawanan dan bercirikan 'Playmaker', Gurusamy dilihat antara calon yang sesuai untuk digandingkan bersama Piya dan Shakir musim hadapan..
P/s: cadangan ni bagus tetapi lagi bagus jika kesemua pemain TRW adalah dr kelate..warga kelate belako.


GOMO KELATE GOMO..WE'RE RED..WE'RE WARRIORS!!

kredit : theredkijangemas

By arsyadazmin with No comments

0 comments:

Post a Comment